ORTHODOXE JONGERENBIJEEKOMST in het Woutershof 21-22 Mei 2009

Dag allemaal,

Met de zegen van onze metropoliet Panteleimon stellen we jullie een nieuwe orthodoxe jongerenbijeenkomst voor rond het zeer brandende thema “De gastvrijheid van Abraham”!

Na het succes van de OJB-JOB bijeenkomsten te Lokeren (oktober 2008) en Brugge (maart 2009), willen proberen elkaar als jongeren te ontmoeten, en in de schoonheid God te ontmoeten.

De gastvrijheid is een alomtegenwoordig concept in de wereld van vandaag. Het spreekt iedereen aan: christenen, gelovigen, atheïsten. Maar wat is nu concreet de gastvrijheid van Abraham?

We leven in een multiculturele wereld. Weet je dat de figuur van Abraham in alle monotheïstische godsdiensten een aparte plaats heeft? Weet je dat Abraham het ontmoetingspunt is voor christenen, joden en moslims in hun geloof in een enige God? Weet je dat de gastvrijheid direct gekoppeld is aan het grote mysterie van de Goddelijke Liturgie? Het is tegelijk menselijk, universeel, en goddelijk!

We stellen voor om samen te komen in het Woutershof in Limburg, een droomplek, en te proberen er BIJZONDERE momenten samen door te brengen, geïnspireerd door de Gastvrijheid in al haar facetten.

1. We zullen samen koken om onder leiding van profkoks feestgerechten klaar te maken uit ieders land van herkomst…

2. Er zal een kampvuuravond zijn en een iPod Party. Bij de iPod Party is iedereen vrij zijn iPod of iPhone aan te sluiten op de installatie en zijn muziek af te spelen. Breng deze dus mee!

3. We zullen samen de Heilige en Goddelijke Liturgie vieren, voorgegaan door de Hooggewijde Heer Mgr. Athenagoras, in het bijzijn van verschillende leden van de clerus van België, en met jullie, de deelnemers, een afwisselend Byzantijns en meerstemmig koortje vormen.

Klik hier voor het programma

Klik hier voor de locatie van het Woutershof